Jdi na obsah Jdi na menu
 


                

       Obrazek            PAPOUŠEK  

Ara ararauna je velký papoušek z rodu Ara. Celou přední část těla má žlutou, zadní modrou a na hlavě má kolem očí velkou lysinu. Zobák je velmi mohutný, svrchní část je hákovitě zahnutá, spodní část je značně pohyblivá.

Ara ararauna se vyskytuje v Jižní Americe od Panamy po severní Argentinu. Za potravou létá až 25 km daleko. Pojídá plody, ořechy a i kokosové ořechy.

Hnízdí v dutinách stromů a snáší 2 vejce. Mláďata se líhnou holá a slepá a peří jim naroste až po 10 týdnech. Všichni arové jsou dlouhověcí ptáci, v zajetí se dožívají více než 50 let.

Obrazek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

a

(dd, 5. 1. 2013 21:39)

omg tak se neposer ty píčo jedna pražská!!!!!!!!!!!!!!

HHH

(Bára, 13. 11. 2012 17:56)

Máte to dost krátký!!!!!!!!!

 

 


Archiv

Kalendář
<< září / 2019 >>